NYVSC TÁJFUTÁS
AZ NYVSC TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLYÁNAK HONLAPJA

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futó Diákolimpia

2017.04.21. 11:03

Sikeres rendezés, sikeres versenyzés.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tájékozódási Futó Szövetség január végi közgyűlésén a megjelent tájfutó egyesületek/szakosztályok képviselői az NYVSC Tájékozódási Futó Szakosztályát bízták meg a megyei diákolimpia rendezésével. A feladatot örömmel vállaltuk el. A verseny  terepe a  Mándok melletti erdős és kertes rész lett, a nagyobb távolság ellenére ezt választottuk, mert ez minden indulónak új vagy egyszer használt terep.

A térképet a korábbi években készítette Marczis István, ez év tavaszán a térképet újra átnézte és helyesbítette, így a térkép tökéletesen megfelelt a versenyrendezéshez.

Az előkészítő munkák után a verseny napján a szakosztály sok felnőtt tagja segített a verseny megrendezésében, a gyerekeknek csak annyi volt a feladatuk, hogy hibapont nélkül végigmenjenek a pályájukon.

Összesen 35 nevezésünk volt, a versenyen 32 versenyzőnk indult.
A megyei diákolimpiáról kategóriánként az 1-5. helyezettek jutnak tovább az országos diákolimpiára.

Több kategóriában az indulók létszáma meghaladta az 5 főt, így ezekben a kategóriákban tétre menő küzdelem volt a továbbjutó helyekért. Az egyesület a maximálisan megszerezhető 27 továbbjutó helyezésből 25-öt megszerzett. A II. korcsoportos fiúknál volt 1 hibapontos  (első tájfutó versenye volt) és egy 6. helyezett versenyzőnk. A  reális erőviszonyokat tekintve 1 továbbjutó helyünk veszett el.

Az eredmények itt tekinthetők meg.

Köszönjük a Mándok VSE és Tamás Zoltán szíves vendéglátását !

Keddtől már az Országos diákolimpiára készülünk !!!

 
MSBT.hu design