NYVSC TÁJFUTÁS
AZ NYVSC TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLYÁNAK HONLAPJA

Erdei versenyek az őszi szezon zárásaként

2018.12.30. 20:55

A 2012. évi kezdésünk óta a hetedik szezont zártuk.

A rövidtávú versenyszezon zárása után ismét az erdei versenyek kerültek előtérbe. Szeptember végén elutaztunk a Kalocsa Kupára (országos rangsoroló verseny), ahol szombat délelőtt középtávú futam, vasárnap normáltávú pálya várt az indulókra.  A két futam összesített eredménye alapján F12 C kategóriában 2. Kis Roland, 3. Morauszki Misi, F14 B-ben 6. Balatoni Tamás, F16 B-ben 7. Sztojka Milán.
Az idén a szombat délutáni pontbegyűjtő versenyen is indultunk, sikeresen megoldottuk a feladatot.

Október első hétvégéjén a Mátrába utaztunk, a Gyöngyös Kupán indultunk. A versenyen a kisebb gyerekeink indultak és szép eredményeket értek el.
F10D: 4. Lakatos Andris,  N10 D:  2. Morauszki Hajnalka, 3. Berencsi Kata;  F12C: 1. Morauszki Misi N12 C: 2. Berencsi Panna,  3. Lakatos Róza, 5. Bilecz Sára, 9. Sztojka Zoé F14 B: 2. Lakatos Mátyás

A 2018. évi normáltávú bajnokságot Magyarország legnyugatibb szegletében, Szentgotthárd-Máriaújfalu közelében, a Hársas tó környékén rendezték. A nagy távolság miatt egy nappal hamarabb utaztunk, és így bele tudtunk kóstolni az őrségi terepekbe. A vasárnapi OB terepe egy nem túl szintes, néhol technikás erdő volt, sajnos kisebb térképhibákkal. Sztojka Milán az F16 E kategóriában az 58 indulóból a 10. helyet szerezte meg, az előző heti betegsége nem múlt el nyomtalanul.

Október utolsó hétvégéjén az Eger Nagydíjon vettünk részt, a többség csak az 1. napi közép- és rövidtávon indult.  A versenyen több külföldi: szlovák, cseh és román klub is megjelent, így erős mezőnyök gyűltek össze az utánpótlás kategóriákban.  A két futam után a mezőny első felében végeztek a gyerekek:
N12 C: 4. Orosz Panna, 8. Sztojka Zoé,  11. Bilecz Sára, F16 B: 7. Sztojka Milán.
A vasárnapi normáltávú futam után Zoé a 11., Milán az 5. helyen zárt a versenyt.  Az F16 kategóriában az első két futam az egriek régebbi terepein zajlott, a vasárnapi új terep és térkép már reálisabb képet adott a mezőnyről.

November első hétvégéjén rendeztük az NYVSC Jubileumi Kupa 2. fordulóját, a terep a 2016-ban megismert Nyírtura és Kemecse közötti terep volt, a térképet felülvizsgáltuk, a pályakitűző a terep korábbi „gazdája”, Nagy-Kovács Ádám volt, aki ismét jó munkát végzett és értékes pályákat kínált azoknak, akik nem ijedtek meg egy technikásabb szabolcsi tereptől.
Akik eljöttek, remek időben futhattak és a visszajelzések alapján jól érezték magukat a versenyünkön.
Az NYVSC 2018-as jubileumi (90 éves) évében a versenyek rendezéséhez Nyíregyháza Város Önkormányzatától kaptunk támogatást.  A tervezett eszközbeszerzéseket megvalósítottuk, a versenyek rendezésében közreműködők részére tisztes díjazást tudtunk adni, elismerve idei és részben a korábbi években elvégzett munkájukat. Köszönjük a támogatást, és remélhetőleg nem szakad meg ez a sorozat, hiszen szakosztályunknak, mint a megye legnagyobb és legeredményesebb utánpótlás nevelő műhelyének szüksége van helyi, színvonalas versenyekre.

November 2. hétvégéjén ismét a hajdúhadházi lőtéren futhattunk, ezúttal ismét az erdős nyugati részen is voltak ellenőrző pontok. Sajnos a térkép még nem pontos mindenütt, reméljük egyszer sikerül kijavítani ezt is.

Az idei versenyszezont a Salgó Kupával zártuk, a szintes és technikás terepen Milán F16 B kategóriában a 3. helyen végzett.
MSBT.hu design